În Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, studenții Facultății de Medicină trebuie să urmeze activitatea practică individuală – 4 gărzi pe durata anului universitar (câte 2 pe semestru).

Fișa de activitate practică individuală (gărzi) precum și lista clinicilor universitare unde pot fi efectuate gărzi se accesează pe site-ul facultății și, după efectuarea acestora, va fi transmisă reprezentantului de grupă/serie sau la secretarul de an, până la data limită stabilită de conducerea facultății.

Practica de specialitate a studenților este o disciplină obligatorie, cuprinsă în planul de învățământ, fiind creditată cu 2 ECTS. Aceasta poate fi făcută la unul din spitalele, cabinetele stomatologice sau farmaciile din Iași și din alte orașe sau țări.

Fișa de practică de vară poate fi descărcată de pe site-ul Universității și transmisă secretarului de an până la data limită stabilită de conducerea facultății.

În cazul în care studentul nu realizează practica de vară / gărzile, acesta rămâne cu examen creditat, urmând a plăti 20 lei/credit.