Studenții sunt organizați în societăți și organizații studențești, fiecare facultate fiind reprezentată de o astfel de organizație. Există o legătură permanentă între organizațiile studențești din Iași și cele din țară, manifestată inclusiv prin schimburile permanente de studenți.

Pe plan științific, fiecare societate organizează periodic sesiuni de comunicări științifice și participă la diferite congrese pentru studenți și tineri medici.

FACULTATEA DE MEDICINĂ

  • Societatea Studenților Mediciniști din Iași (www.ssmi.ro)
  • Societatea Studențească de Chirurgie din România, filiala Iași (www.sscr.ro)


FACULTATEA DE MEDICINĂ DENTARĂ


FACULTATEA DE FARMACIE

  • Societatea Studenților Farmaciști Iași (www.ssfi.ro)


FACULTATEA DE BIOINGINERIE MEDICALĂ

Asociația Studenților Bioingineri (www.asbiasi.ro)

AMSFI (Asociaţia Medicală a Studenţilor Francofoni din Iaşi)

L’ AMSFI (Asociaţia Medicală a Studenţilor Francofoni din Iaşi), cunoscută sub vechiul nume CMI, este o asociație studențească creată în 2016 reprezentând francofonii Facultăților de Medicină și Medicină dentară din cadrul Universității Grigore T. Popa din Iaşi. Scopul acestei asociații este de a apăra drepturile studenților ajutându-i totodată pe membrii în dezvoltarea personală. (website)

EMSA Iasi – European Medical Students’ Association Iasi

Asociația Europeană a Studenților în Medicină este o organizație non-guvernamentală non-profit care reprezintă studenți la medicina din toată Europa. Fondată în 1990 la Bruxelles, este singura voce a studenților din cadrul organizațiilor medicale europene. Asociația oferă o platformă pentru advocacy la nivel înalt, proiecte, traininguri, ateliere și întâlniri internaționale. Activitățile sale se reunesc în jurul educației medicale, eticii medicale și drepturilor omului, politicii de sănătate, sănătății publice, științelor medicale și integrării și culturii europene. Studenții Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași vor avea posibilitatea de a participa la activitățile extracurriculare care vor fi organizate de la EMSA Iași și se vor integra cu colegii lor la nivel local, național și internațional. (website)